Komplex kognitív fejlesztés – BrainRx

BrainRx

A BrainRx tréningről

A BrainRx tréning egy evidencia alapú program, mely nagyon magas kutatási eredményekkel és hatásfokkal rendelkezik, jelenleg a leghatékonyabb kognitív képességfejlesztő program a világon.

A tréninget a Gibson-teszt elvégzése előzi meg. A teszt eredménye alapján megérthetjük, hogy a kognitív képességek közül melyek a tanuló erősségei, esetleg gyengeségei, így a tréning során személyre szabott mentális gyakorlatokkal tudjuk fejleszteni, “újrahuzalozni” az agyat, hogy az eddig gyengén működő területek erősekké váljanak.

A tréning tanulási modellje az alábbi ábrán látható területekre koncentrál, így a tréning az automatikus feldolgozást és a magasabb szintű kognitív képességeket is erősíti, edzi.

Kognitív Feldolgozás folyamata

„Kutatások kimutatták, hogy a tanulási és olvasási problémák több, mint 80% -át a kognitív képességek gyengesége okozza.” (Dr. Ken Gibson)

Honnan származik a BrainRx tréning?

A BrainRx az Amerikai Egyesült Államokból származó szabadalmaztatott módszer, amely Dr. Ken Gibson és szakemberekből álló csapata több évtizedes odaadó kutató és fejlesztő munkájának az eredménye. Ez az egyedülálló, tartalomfüggetlen kognitív képességfejlesztő program Magyarországon is elérhető!

A program észak-amerikai változata a LearningRx, amely szinte teljes egészében megegyezik az amerikai kontinensen kívül BrainRx név alatt alkalmazott programmal.

6-7 éves kor felett korhatár nélkül alkalmazható!

A BrainRx program elvégzése akár 3,6 mentális életévet vagy 15-21 IQ pontot is tud javítani a kiinduló helyzethez képest, 4-6 hónap alatt.

A tréning kizárólag egyéni kognitív képességfejlesztés személyes BrainRx tréner segítségével. A program fele egyéni terápiás óra, míg a másik fele számítógépes feladatok segítségével történik. A hatékonyság és megfelelő eredmény elérése érdekében a BrainRx program az előírt protokollok szerint rendkívül intenzív, az agy heti minimum 3-szor 2 órás aktív edzését igényli.

Mivel a tréning a probléma gyökereivel foglalkozik, azaz a tanulási zavarokat kiváltó kognitív képességek gyengeségeivel, ezért a hatékonysága látványos, a változás gyorsan beindul. A tanulók szinte azonnal átélik a tanulmányi eredmények javulását, a motiváció és önbizalom szárnyalását.

Átlagosan fele annyi idő alatt kétszer olyan eredményt tudunk elérni a ma elérhető korrepetálási programokhoz képest!

Kiknek javasolt a tréning?

A BrainRx program a tanulási zavarral, diszlexiával küzdő diákok mellett egyetemistáknak, munkavállalóknak is nagyszerű segítség, azoknak, akik gyorsabb gondolkodást, információfeldolgozást szeretnének elérni, és a teljesítményen javítani, akár versenyelőnyre szert téve. Az ADHD-val élőknél a kognitív képességek megerősítését követően jobban tudnak figyelni, könnyebben megértik az utasításokat és szövegeket, ezáltal könnyebb lesz a tanulás és így a mindennapok is. Az idősödés agyra gyakorolt hatását fékezni tudja, segít a demenciával való küzdés során, illetve traumás agysérülést követően lerövidíti a rehabilitációs időt, ezáltal nagymértékben elősegíti az agyi funkciók helyreállítását.

A BrainRx agytréning Magyarországon már több éve nagyfokú hatékonysággal bizonyított prémium minőségű program, tudományosan mérhető, drámai és tartós eredményekkel!

Az alábbi ábrán 21.974 gyermek és fiatal, BrainRx tréning előtti (pre) és utáni (post) Gibson-teszt eredményeinek átlaga látható részképességekre bontva.

tanulo
team
senior-woman
GT eredmények

A kutatási eredmények összegző, angol nyelvű leírását ide kattintva lehet megtekinteni.

További tudományos munkák felsorolása elérhető itt.

Vélemények a BrainRx tréningről:

Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a fiam tanáraitól. A fiam boldogabbnak tűnik, és kezdeményezőbb is.

a BrainRx tréning egyik diákjának édesapja

Nem tudom elégszer elmondani, mennyire örülök a fiam fejlődésének, mióta csatlakozott a programjukhoz! Mindössze néhány hónap alatt jelentősen ügyesebb számos területen, az iskolában és az iskolán kívül is. Sokkal kevesebb időt tölt a tanulással, és nagyon örülök, hogy mind a sportteljesítményében, mind önbizalomban is sokat fejlődött.

– egy BrainRx-tanuló édesapja

A lányom tanulási nehézségekkel küzd, és nehéz volt számára új dolgokat megtanulni. Gondjai voltak az írással, és mindig vissza kellett olvasnom neki, hogy megértse a leckéket. De néhány foglalkozás elvégzése után konkrét javulást vettem észre rajta. Elkezdett könyörgés nélkül írni az iskolában, sokkal gyorsabban olvas, és első olvasásra megérti, amit olvas. Még a tanárai is észrevették a javulást.

– egy BrainRx-tanuló édesanyja

Fiunk az év elején kamaszkorba lépett, annak minden velejárójával, türelmetlen, dühös, nyugtalan és figyelemzavarban szenved. Nem tudtuk rávenni, hogy 15 percnél tovább üljön a könyvek előtt. De mióta a BrainRx tréninget végzi, figyelemre méltó változást tapasztaltunk, nem csak a koncentrációjában, hanem a hozzáállásában is. Függetlenebbé vált, és bízik a saját képességeiben, elhiszi, hogy képes megtanulni és megérteni az új tananyagokat.

– egy BrainRx-tanuló édesanyja