Gibson-teszt a kognitív képességek mérésére

gibson-test-logo

A GIBSON-TESZT, mint kognitív teszt arra szolgál, hogy feltárjuk azokat az esetleges gyenge kognitív képességeket a gyermek vagy felnőtt agyi működésében, amelyek megakadályozzák őt abban, hogy a legtöbbet kihozza magából. Ezek azok a képességek, amelyeket a tanuláshoz, a koncentrációhoz, a munkavégzéshez, a hétköznapi életünkben használunk.

A teszteredmények az egyén méréskor aktuális kognitív képességeit, nem pedig a potenciális képességeket mutatják, hiszen a kognitív képességek nem rögzültek, hanem fejleszthetők. Ugyanakkor a kognitív képességek jelenlegi szintje meghatározza, hogy az egyén milyen sebességgel, milyen minőségben illetve milyen könnyen tud tanulni, teljesíteni.

Milyen kulcs képességeket mér a teszt?

01

Rövid és hosszú távú memória

02

Feldolgozási sebesség

03

Auditív feldolgozás

04

Vizuális feldolgozás

05

Logikai gondolkodás

06

Beszédészlelési képesség

07

Figyelem

Mire kell számítani a tesztelés során?

A felmérés mindössze 1 órát vesz igénybe.

A tesztelést követően részletes szakvélemény készül, melyben feltüntetésre kerül a kognitív képességek aktuális állapota percentilisben, illetve az IQ pontszám eredménye. A tesztelést követő napokban egy másfél órás konzultáció keretében ismertetjük az eredményeket, illetve szükség esetén javaslatot teszünk fejlesztésre, terápiára.

6-7 éves kor fölött korhatár nélkül alkalmazható.

Ha a tesztelt személy 16 évnél fiatalabb, úgy a részképességek életkor-ekvivalens értékeit is megtudhatjuk, vagyis, hogy a részképesség mért értéke milyen mentális életkornak felel meg.

Azáltal, hogy azonosítjuk a kognitív erősségeket és gyengeségeket, nyilvánvalóvá válik, hogy a mindennapi nehézségek mögött milyen kognitív gyengeség állhat, illetve az, hogy a BrainRx agytréning segítségével milyen területeket szükséges megerősíteni. Ennek köszönhetően a tanulási nehézségek fő okát szüntethetjük meg, nem pedig a tüneteket kezeljük.

Meggyőződésünk, hogy teszteléssel lehet leghatékonyabban feltárni és beazonosítani a tanulási problémák kiváltó okát, és annak eredménye alapján megfogalmazni a 100%-ban személyre szabott, hatékony fejlesztési stratégiát.

A teszt ára: 60.000 Ft + ÁFA

Teszt
KenGibson

Dr. Ken Gibson

Mi a Gibson-teszt eredete és kik használják?

A Gibson-tesztet Dr. Ken Gibson fejlesztette ki. 1999 óta világszerte alkalmazzák a szakemberek, többek között pszichológusok, oktatók, neurológusok, audiológusok, logopédusok valamint agytréning-specialisták.

Ez a legnagyobb olyan normatív csoporttal rendelkező online teszt, amelyben gyermekek is részt vettek.

A Gibson-teszt egyik különlegessége, hogy a szakmailag elismert online kognitív tesztek közül az egyedüli, amely az auditív feldolgozást méri, ez pedig az anyanyelv és idegen nyelvek elsajátításának képessége, illetve az írás, helyesírás és az olvasás előfeltétele.

Több, mint 20 nyelven elérhető, többek között angol, arab, hindi, kantoni, indonéz, mandarin, magyar, maláj, vietnami, portugál, spanyol, török, filippínó, litván és lengyel nyelven.

A Gibson-teszt technikai leírása itt olvasható.