HATÉKONYAN
A TANULÁSI
NEHÉZSÉGEK
ELLEN

Ismerős az érzés, amikor szülőként aggódik, mert gyermeke tanulási nehézségek miatt küzd, nehéz rávenni, hogy leüljön és gyakoroljon, inkább a kibúvókat keresi?

Gyakori a feszültség otthon, ha a jegyekről van szó?

Állandó a nyugtalanság érzése, ha a jövőre gondol, mi lesz, ha nem sikerül gyermekének az álmait elérni?

Röviden: Tanulási nehézségekkel állunk szemben?

HÍVJON MINKET!

+3670/4338518

Minden szülő a legjobbat szeretné gyermekének!

Egy a cél: mindent megtenni annak érdekében, hogy gyermekem boldog, kiegyensúlyozott, sikeres életet éljen!

Gyakran előfordul, hogy tanulási nehézségek esetén korrepetálásra van szükség: olyankor, amikor a tananyagban elmaradása van, mert hiányzott, esetleg olyankor, amikor gyermeke számára nem érthető a tanár magyarázata.

Viszont sok esetben a hosszú ideje tartó korrepetálások sem hozzák meg az elvárt eredményeket, az erőfeszítések ellenére nem térül meg a befektetett energia. Amikor huzamosabb ideig fennálló küzdelem miatt már a gyermek és a szülő is belefárad, az a szeretetteljes légkört is megnehezíti…

Korrepetálás vs. agytréning

Mi lehet a küzdelmes tanulás oka?

Kutatások kimutatták, hogy a tanulási és olvasási problémák több, mint 80%-át a kognitív képességek gyengesége okozza.

A kulcs kognitív képességek – mint a rövid- és hosszútávú memória, feldolgozási sebesség, hallási és vizuális feldolgozás, logikai gondolkodás, figyelemkoncentráció – aktuális szintje határozza meg, hogy az egyén milyen sebességgel, milyen minőségben illetve milyen könnyen tud tanulni, teljesíteni.

Honnan ismerhető fel, hogy melyik képességgel van probléma?

Oktatási Központunkban a hozzánk forduló diákok kognitív képességeit széleskörűen felmérjük, pontos eredményt adunk a kognitív erősségekről és gyengeségekről, nyilvánvalóvá válik, hogy a mindennapi nehézségek mögött milyen kognitív gyengeség állhat.

A prémium minőségű vizsgálat, a Gibson-teszt, mindössze 1 órát vesz igénybe. Ezt követően néhány napon belül egy konzultáció keretében ismertetjük az eredményeket és szakvéleményt nyújtunk.

Kognitív Feldolgozás folyamata

Ha több kognitív képesség is gyenge és fejlesztésre van szükség, mi a teendő?

A tanulási nehézségek gyökereinek mielőbbi kezelése kiemelten fontos! Minél több idő telik el kudarcokkal, a tanulással kapcsolatos negatív élményekkel, a diákok annál könnyebben veszítik el a motivációjukat, és egyre nehezebb a lemaradást pótolni.

A ConnectTheDots Oktatási Központban a felmérések mellett egyénre szabott kognitív képességfejlesztéssel is foglalkozunk. A több évtizedes kutatásokon alapuló BrainRx agytréning során az agy és a neuronok plaszticitását, változását ösztönözzük, mely azt eredményezi, hogy a kognitív képességek megerősödnek, és a legtöbb esetben a diákok önbizalma is megerősödik, szorongása csökken. Olyan intenzív mentális gyakorlatsorokat végeztetünk velük, amelyek stimulálják az agy már meglévő neurális hálózatait, illetve új kapcsolatok létrejöttét segítik elő.

SEGÍTÜNK kihozni gyermeke kognitív képességeiből a maximumot!

Tegye meg az első lépést: jelentkezzen Gibson-tesztre!

A tanulási nehézségek kezelése csak pontos diagnosztikával indulhat!

HÍVJON MINKET!

+3670/4338518