A tanulási nehézséggel, zavarral vagy a tanulást megnehezítő figyelemzavarral küzdő diákok gyakran több évig szenvednek, mire a szülők és a tanárok rájönnek, hogy valami akadályba ütköztek.

Egy 14 éves fiú története is több évvel ezelőtt kezdődött, hosszú küzdelmek után jöttek el Központunkba. A szülők aggódtak nem csak a fiuk jelenlegi helyzete miatt, hanem a jövőjét illetően is.

Egy 145 órás BrainRx tréning elvégzése után álljon itt a szülők beszámolója arról, hogy honnan indultak és hova jutottak el.

Szülők visszajelzése

„Nagyon sokat aggódtunk, mert azzal küzdöttünk, hogy fiunknak nehezen megy a tanulás, szétszórt, figyelmetlen, tanárai szerint figyelemzavaros. Nehezen ment a matek, a logikai feladatok. Szinte semmi nem érdekelte. Sikerélménye is kevés volt, hiszen a feladatokat nehezen tudta (vagy csak segítséggel) értelmezni. Sokszor az összetett feladatokat meg se próbálta megoldani.

Az első Gibson-teszten kiderült, hogy kognitív képességei igen alacsonyak, különösen a rövid távú memóriája és logikai képessége. El is keseredtünk, de biztatást kaptunk, hogy ezek a képességek jól fejleszthetők rendszeres, egyénre szabott tréninggel.

Belevágtunk, mert szeretnénk, hogy gyermekünk jól megállja a helyét az életben, a mindennapokban.

A tréning felénél járva észrevehetővé vált nem csak magunk, hanem a tanárai számára is, hogy fiunk már összeszedettebb, jobban figyel. A tanórákon aktívabban vesz részt. Az írásképe, precizitása is jó irányba kezdett változni. Ha dolgozata nem sikerült, kiállt magáért, jelentkezett javítani.

A tréningre mindig szívesen ment, bár nagyrészt elfáradt. Ennek ellenére mégis könnyebben leült tanulni.

Nagyon reméljük, hogy a sok-sok idő és munka amit közösen belefektettünk, és amit a kedves trénerével töltött a következő években is meghozza a gyümölcsét! Azt is hisszük, hogy minden, amit itt megtanult, a kitartás, a küzdelme, a sokat emlegetett “nem adom fel”, mindig eszébe jut az élete során.

Tudjuk, hogy még sok tanulmányi elmaradása van, amit pótolni szükséges, de a tréning után biztos könnyebb lesz neki. Rajta a sor, hogy kamatoztassa a sok segítséget!

Szeretnénk megköszönni a kitartó, alapos, segítőkész munkát!”

Büszkék vagyunk az elért eredményeire! A család támogatása, a diák lelkes és odaszánt hozzáállása meghozza az eredményét.

>> A tanulási nehézségek nem szüntethetők meg egyik pillanatról a másikra. A tartós, hosszú távú eredmények eléréséhez intenzív és célzott terápiára van szükség!

Amennyiben szeretné megismerni gyermeke tanulási nehézségeinek okait és személyre szabott megoldást találni, hogy végre ő is hatékonyan tanuljon, gyorsan gondolkodjon és jobb teljesítményt nyújtson, tudunk segíteni! Keressen bizalommal elérhetőségeink egyikén!